Terugblik: Inspiratiedag ‘Gemeente zonder gemeentehuis’

Vorige week organiseerden we in Cultuurhuis de Warande een inspiratiedag over non-take-up van sociale rechten bij burgers.

Want wist je dat 25 tot 50 procent van de kwetsbare burgers hun lokale rechten niet opneemt?

De inspiratiedag kwam er na een traject dat we liepen voor het project ‘gemeente zonder gemeentehuis’ van de Vlaamse Overheid samen met Lokaal bestuur RavelsLokaal bestuur Rijkevorsel en Gemeente & OCMW BalenKnight Moves – Service Design was onze externe partners die de drie lokale besturen begeleidde naar het zoeken van drempels in de dienstverlening en de nodige oplossingen.

Meer dan 80 nieuwsgierigen vanuit verschillende lokale besturen en organisaties over heel Vlaanderen kwamen luisteren en deelnemen aan groepssessies in Turnhout van o.a. Eric GoubinLiesbeth Van ParysMarjolijn De WildeSuzan MartensLigo KempenGemeentebestuur WingeneStad TurnhoutLokaal Bestuur Heusden-Zolder en Het Lichtpunt Balen.

Aan het einde van de dag was het opzet geslaagd: Iedereen ging naar huis met goede voorbeelden en goesting om ook in hun dienstverlening drempels weg te werken en burgers aan hun rechten te laten komen.

Bedankt aan alle aanwezigen en sprekers!

Meer weten over dit interessante project? Je kan alle info hier terugvinden.