RolMobiel

Aangepast vervoer van deur tot deur

Je verplaatsen met de auto of openbaar vervoer is moeilijk? Je geraakt niet meer waar je wil? Dan kan je gebruik maken van RolMobiel. Een chauffeur van RolMobiel haalt je op en brengt je naar jouw gewenste bestemming. De wagens zijn uitgerust met een rolstoellift of oprijramp en een verankeringssysteem waardoor wij je zelfs in je rolstoel kunnen vervoeren. Je kan je ook gratis laten vergezellen door een begeleider. Zo wordt een familiebezoek, een raadpleging bij de dokter, de kapper of het bijwonen van een voorstelling mogelijk.

RolMobiel kwam tot stand met de medewerking van de lokale besturen, het provinciebestuur van Antwerpen, de Vlaamse overheid en Welzijnszorg Kempen.

Vraag een rit aan

Ritten dienen ten laatste twee dagen op voorhand aangevraagd te worden en kunnen zowel telefonisch als via e-mail aangevraagd worden. 

Je rit is pas definitief gereserveerd als je van onze medewerkers dispatch een bevestiging krijgt.

Onze dispatch is elke werkdag te bereiken van 9u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 16u00. 

014 53 53 43

Tarieven en voorwaarden

RolMobiel rijdt elke dag van 6u30 tot 23u00, inclusief zon- en feestdagen. Je kan per rit maximaal 150 km afleggen en je begeleider reist gratis mee. Daarnaast wordt er voorrang verleend aan rolstoelgebruikers.

Tarieven geldig vanaf 01/01/2024

 

Rolstoelgebruiker

Niet-rolstoelgebruiker

Instapgeld

2,56 euro

2,57 euro

Tarief per km tot en met 25 km

0,84 euro

1,09 euro

Tarief per km vanaf 26 km tot en met 50 km

1,16 euro

1,41 euro

Tarief per km vanaf 51 km tot maximum 150 km

2,12 euro

2,38 euro

Per rolstoelgebruiker mag er één begeleider gratis mee.

Een verplaatsing van vertrekpunt A naar bestemming B wordt als rit beschouwd. Zo zal een heenrit als één rit aangerekend worden, een volgende rit wordt opnieuw aangerekend.

Je ontvangt maandelijks een factuur van al je ritten.

Volgende annulatiekosten worden toegepast:

  • Meer dan een week op voorhand: gratis
  • Tot 24 uur op voorhand: €3 per rit
  • Op de dag zelf: €5 per rit
  • Minder dan 2 uur op voorhand: prijs van de rit met een minimum van €10 per rit

De door u verstrekte gegevens zullen door RolMobiel, Antwerpseweg 1A bus 1, 2440 Geel worden verwerkt conform de toepasselijke wetgeving inzake privacy.

De gegevens zullen uitsluitend worden gebruikt voor het faciliteren van het gevraagde vervoer, de facturatie en statistische verwerking van de gegevens, en dit op rechtsgrond van een wettelijke verplichting.

De u betreffende gegevens kunnen worden doorgegeven aan de hieronder opgesomde derden:
De diensten van de Vlaamse Gemeenschap, De Provinciale dienst MAV, medewerkers van een interne boekhouddienst voor de verwerking van de facturen, andere diensten aangepast vervoer zoals gegroepeerd als gebruikers van de dispatchingsoftware Crisoft in onderhoud door Harras Network CVBA, Wetstraat 32, 2060 Antwerpen en het bedrijf BA n.v. 3001 Leuven, Philipssite 5 bus 1 voor de hosting.

Gegevens worden gebruikt in het kader van:

  • Plannen en uitvoeren van de gevraagde ritten, berekenen van het te betalen bedrag, aanmaken van facturen.
  • Downloaden van (een selectie van) persoonlijke gegevens uit de database in lijst- of rapportvorm ten behoeve van ministeriële (tbv controle compensaties) diensten van de Vlaamse Gemeenschap. Geanonimiseerde publicaties en statistische rapporten ten behoeve van ministeriële en provinciale diensten en lokale besturen.
  • Externe mobiele dragers van derden tbv back-up.
 

Iedere deelnemer heeft o.a. het recht zijn/haar persoonsgegevens kosteloos te raadplegen, te verbeteren of te laten schrappen uit het adressenbestand van de groep Crisoft gebruikers. U kan hiervoor een verzoek tot inzage, verbetering, verwijdering of verzet richten aan Provincie Antwerpen, T.a.v. MAV Provincie Antwerpen – Koningin Elisabethlei 22 – 2018 Antwerpen. Telefoon: 0800 32 732. E-mail adres: mav@provincieantwerpen.beDit verzoek moet bestaan uit een schriftelijke, gedateerde aanvraag en een kopie van de voorkant van uw identiteitskaart.

Contacteer RolMobiel

Heb je een rit geboekt maar heb je onverwachts problemen waarvoor je ons wil bereiken? Voor dringende zaken kan je ons steeds bellen op het nummer: 014 53 53 43. 

Bel je buiten de kantooruren? Blijf dan aan de lijn en kies voor optie 1 dan schakelen we je door met één van onze permanentiemedewerkers. 

Minder dringende vragen? Mail ons via rolmobiel@iok.be.

RolMobiel08

Vrijwillig chauffeur worden bij RolMobiel?

Jij hebt een warm hart en wil in je vrije tijd andere mensen helpen? Bij RolMobiel zijn we steeds op zoek naar vrijwillige chauffeurs met een rijbewijs B om klanten te vervoeren.

Onze busjes vertrekken vanuit Geel, Gierle en Turnhout.