Personeelsdag Thuiszorg Kempen

25 maart 2024

Dag collega!

Ook in 2024 staat er weer een personeelsdag met alle medewerkers van Thuiszorg Kempen op de planning. Dit jaar trekken we naar het Provinciaal Vormingscentrum in Malle voor weer een dag vol leuke activiteiten, interessante lezingen en gewoon gezellig samenzijn met je eigen collega’s en die uit andere regio’s. Wij kijken er alvast naar uit, jij hopelijk ook! 

Programma

8u30 – 9u00: Ontvangst met koffie en thee

Voormiddag: Activiteit of lezing

Middag: Broodjeslunch

Namiddag: Activiteit of lezing

16u00 tot 16u30: Afsluiter

Praktisch

Adres: Provinciaal Vormingscentrum, Smekensstraat 61, 2390 Malle

Probeer maximaal te carpoolen met collega’s of kom met de fiets.

Lezingen en activiteiten

Tijdens deze personeelsdag volgen jullie allemaal één lezing en één activiteit. In het formulier onderaan kan je aangeven naar welke activiteit en vorming je voorkeur uitgaat (je geeft een eerste en tweede keuze aan), we zullen hier zo goed mogelijk rekening mee proberen te houden. We geven alvast mee uit wat je allemaal kan kiezen, Klik op de pijltjes om meer te weten te komen over de activiteit of lezing:

Lezingen:

Nemen robots de zorg over in de toekomst? Zal de ambulancier aan je deur aanbellen omdat je straks een beroerte gaat krijgen? Technologie kan veel, maar zitten we wel te wachten op robots en andere slimme machines? Toch zien we verschillende trends die de zorg voor cliënten en onszelf makkelijker maken. deze lezing gaat dieper in op innovaties in de thuiszorg zoals innovatieve hulpmiddelen en woonvormen.

Door Leen Broeckx, Thomas More

Deze lezing biedt inzicht in rouw en rouwprocessen. Lieve geeft tips hoe verzorgenden en poetsmedewerkers de rouwende kan ondersteunen.

Door Lieve Gielen, PNAT

“Goeiemorgen Maria! Dag Fons!”

Hoe geef ik een gevoelige boodschap door aan een collega of cliënt? Heeft mijn cliënt de boodschap wel begrepen? In deze workshop leert Lieve je op een verbindende manier de basisprincipes van communicatie. Met een heleboel tips ga je terug naar het werkveld.

Door Lieve Tubbax, Thuiszorg Kempen

Tijdens deze lezing krijg je meer inzicht in hoe psychische problemen ontstaan, wat de impact is op de omgeving en hoe je hulp kan zoeken voor je cliënt. Aan de hand van concrete tips over zelfzorg en communicatie leer je beter met de situatie om te gaan.

Door Myriam Bergmans, Similes

Activiteiten:

De strenge leefregels binnen de kloostergemeenschap laat een bezoek aan de abdij of brouwerij helaas niet toe. Tijdens een begeleide wandeling rond de abdij vertelt de gids je graag over het dagelijks in de abdij. Na de wandeling bekijk je een documentaire over het brouwproces van de Westmalse Dubbel, Tripel en Extra.

Het kasteel van de graven de Renesse vormt een opvallende blikvanger in het hart van Oostmalle. Snuif de geschiedenis op tijdens eenr ondleiding doorheen het kasteel of geniet van de mooie omgeving rond het kasteel tijdens een rondleiding op het domein. Je kan kiezen voor een rondleiding in het kasteel of een begeleide wandeling op het domein.

Bij de ludieke groepsspelen breng je samen met collega’s enkele opdrachten tot een goed einde. Daarnaast kom je tot rust tijdens een initiatie yoga.

Hoewel deze dansstijl ontstaan is uit de klassieke countrymuziek. Laten we de cowboy hoed achterwege. We nemen je mee in een initiatie moderne line dance.

 

Schrijf jezelf in!

Vul onderstaand formulier voor 9 februari in om jezelf in te schrijven.

LET OP: Geef zowel je voorkeur voor de lezing als voor de activiteit door!