20221021-banner-nieuwsbrief_GeleDoos

Zet de gele doos in de schijnwerper!

Van 21 tot 27 november vindt de Ouderenweek plaats. Ze staat in het teken van de campagne ‘Hou je Gele Doos up-to-date’.
Met deze campagne roepen RPO Kempen en Welzijnszorg Kempen senioren op om hun Gele Doos regelmatig na te kijken.

 

21 gemeenten in de regio Kempen verdelen de gele doos gratis aan senioren. Ze bevat een schat aan informatie voor eerstehulpdiensten en kan bij interventies aanzienlijk veel tijd besparen. Op voorwaarde natuurlijk dat de informatie up-to-date is. 

Aan de slag!

Spreek senioren met een gele doos en hun mantelzorgers aan over het belang van de gele doos. Benadruk daarbij de noodzaak om ze regelmatig na te kijken (minstens 4 keer per jaar) en na elk bezoek aan de (huis)arts of (huis)apotheek het medicatieschema te vervangen. 

 

Ook het ‘op zak’ hebben van een recent medicatieschema is aan te raden, voor een mogelijke urgentie onderweg. Een medicatieschema kan de (huis)arts of apotheker afdrukken. Is de medische fiche of de fiche vermiste persoon niet goed leesbaar meer of zijn er veel aanpassingen nodig, raadt dan aan om een nieuwe fiche in te vullen. Je vindt ze op de website www.geledooskempen.be.

Check de website van de gele doos: www.geledooskempen.be of contacteer Severine Appelmans, beleidsmedewerker bij Welzijnszorg Kempen via severine.appelmans@iok.be of 0471 59 61 16.

De gele doos is een initiatief van RPO Kempen, met de steun van Welzijnszorg Kempen, de provincie Antwerpen en Interreg