Dagopvang (CADO)

Opvang voor ouderen en zorgbehoevenden

Een dagverzorgingscentrum (CADO) biedt overdag opvang en verzorging aan ouderen. Het centrum neemt tijdelijk de opvang en zorg over van de mantelzorgers of thuisdiensten. Er is een centrum in Vosselaar en Westerlo.

Het dagverzorgingscentrum kan een oplossing zijn als u thuis wil blijven wonen en er niet elke dag iemand bij u langs kan komen voor verzorging of andere ondersteuning. Het centrum helpt u bij het wassen en de verzorging. Er worden activiteiten georganiseerd en u kan er kennismaken met de andere gasten. ’s Middags kan u kiezen voor een warme maaltijd.

De dagverzorgingscentra worden vaak aangeduid met de term CADO ofwel Collectieve Autonome Dag Opvang. Een CADO is vergelijkbaar met een ander dagverzorgingscentrum, maar verschilt omdat de zorg er wordt verleend door personeel van de dienst Gezinszorg en Aanvullende Thuiszorg.

 

CADO Westerlo

 

De Collectieve Autonome Dagopvang (CADO) bevindt zich op de benedenverdieping van het vroegere woonzorgcentrum in Westerlo (Verlorenkost 22).

CADO zorgt voor de opvang van bejaarden overdag in een huiselijke sfeer. Tot tien ouderen kunnen er van maandag tot vrijdag terecht voor dagactiviteiten, gezelschap, animatie, een dutje, verzorging, een lekker middagmaal en wat extra aandacht.

Uurprijs CADO: 3,50€
Dorpsrestaurant toegangelijk voor maaltijden: 6,50€ voor inwoners Westerlo (8,50€ voor anderen)

CADO Westerlo
Verlorenkost 22
2260 Westerlo
014 54 85 54
cadowesterlo@iok.be

 

CADO Vosselaar

 

Ouderen en zorgbehoevenden willen liefst zo lang mogelijk in hun eigen thuisomgeving blijven wonen. Dat kan met de hulp van mantelzorgers, vrijwilligers of thuiszorg. Terwijl de mantelzorg even op adem komt, kan de zorgbehoevende terecht bij CADO.

Bij CADO brengt de zorgbehoevende een gezellige, huiselijke dag door samen met de andere gasten. Dagdagelijkse dingen worden samen gedaan zoals ’s middags een broodmaaltijd of een warme lunch eten, koffiekletsen, de afwas doen, groenten snijden, een pot soep koken, in de tuin werken, naar de bakker gaan, …

CADO Vosselaar is geopend van maandag tot donderdag en op vrijdagnamiddag.

Uurprijs CADO: 3,50€
Ontbijt: 2,00€
Middagmaal: 4,00€
Avondmaal (lunchpakket): 2,00€

CADO Vosselaar
Berkenmei 36 bus 1
2350 Vosselaar
014 60 08 60
eline.wens@iok.be

Lees hier het krantenartikel 'CADO neemt intrek in Lindenhoeve'

 

CADO Lille (.pdf_6,3MB)

 

De CADO van Lille, een Collectieve Autonome Dagopvang, is de derde CADO van Thuiszorg Kempen. In samenwerking met OCMW Lille worden in december 2015 de deuren geopend. De dagopvang is gesitueerd in de mooie omgeving van de vernieuwde pastorij-site te Gierle. CADO is geopend van maandag tot donderdag van 09.00 tot 16.30 uur, vrijdag van 09.00 tot 14.30 uur. Je kan er de hele dag of ook een paar uurtjes terecht in de voor- of namiddag. Dat mag je zelf kiezen.

Voor meer informatie over de CADO kan je terecht bij de lokaal verantwoordelijke van Thuiszorg Kempen, An Van Eyck, 0477 44 38 84 an.vaneyck@iok.be .

Uurprijs CADO: 3,50€
Ontbijt: 2,00€
Middagmaal: 4,00€
Avondmaal (lunchpakket): 2,00€

CADO Lille
Kloosterstraat 1
2275 Lille (Gierle)